Josko muutama sananen tähän väliin.

 

Leni on osoittautunut mahdottoman reippaaksi, uteliaaksi ja rohkeaksi pennuksi. Eipä juuri isompiakaan kumartele, malinois-matriarkka-Ninjalle ( kohta 13v) sentäs osoitti hivenen kunnioitusta, muut tessut on melkein vaan jeejee leikkikavereita!! Makkarajäljen ajoi hienosti eilen illalla, pituutta jäljellä oli ainakin 2 metriä ja sekin turvallisesti sisällä, eteisen matolla :)  Nenä kävi hyvin! Välillä tuntuu että rajat on liiankin häilyvät ja korvia ei ole koko koirassa, mutta eiköhän tämäkin riekkuva piraija ihan Koiraksi kasva :)

Leni olikin nyt hoidossa serkkulassa, Erika-tätin luona. Matkanvarrelta tiputettiin kyydistä, kun muu porukka kävi Kuopiossa. Lenillä oli leikkikaverina viikon vanhempi kultsutyttö Karppi.

Rallia olikin sitten riittänyt loputtomiin, pennut oli pitänyt erilleen laittaa että malttoivat huilia.

 

Eki ja Puti kävivät tosiaan tänään Kuopiossa Jalostuspäivänäyttelyssä. Lapinporokoiria oli paikalle ilmoitettu 39, näistä 3 pentua, 18 urosta ja 18 narttua. Tuomarina oli Sakari Poti. Eki kävi ensinnä pyörähtämässä avoimessa luokassa kuuden muun uroksen seurassa. Ekille tulokseksi AVO T, toinen sellainen. Poti rokotti ylikorkeudesta pudottamalla palkintosijaa, näin kävi kahdelle muullekin T(äydelliselle) koiralle meidän luokassa. Onneks ei kaada tämäkään maata, nyt vain kohti ääretöntä ja sen yli! Sittenpä oli Putin vuoro esiintyä. Ei turinoita eikä pärinöitä kehässä, paitsi pari pokshaukkua siinä vaiheessa, kun lihapullat loppui ( OMG!, se SÖI namia kehässä!!) ja olo kävä kovin tyyyylsäksi. Hyvä tämä, enpä rettelöinnistä kehässä ois tykännytkään, kun ei se ole Putille kuitenkaan kovin ominaista. Enikeis. Puti voitti valioluokan urokset ja loppuviimen mun suureksi ylläriksi tuomari tuomaroi Putin PU1-pallille :)  ROP-kehässä koitti "häviö" valioluokan Lumiturpa Taikatalvi-nimiselle nartulle. Onnet tätäkin kautta!

Kuopiossa ja oikeastaan mennen tullen matkalla oli keli aika kamala. Lunta tuiskutti ja pöllysi niin että välillä oli kuin seinä vastassa. Selvittiin kuiten eestaas hyvin ja reissun kruunasi kahveet Dallaspullaleipomossa, pushal sinne! :D Voi kun voi nähä useammin! Liikenteeseen lähettiin vailla viis aamulla ja takas oltiin 20.30, noin. Pikkasen saatiin aikaa kulumaan, mut eipä se mittään.

Ekin arvostelu: " Musta harmain merkein. Raskas ja järeä. Järeä pää. Tiivis runko. vahvaluustoiset hyvinkulmautuneet raajat. Pitkä tuuhea turkki. Täyden kierroksen liikkeessä tekevä häntä. Suorat hyvät liikkeet. Rauhallinen luonne. Kovasti ylikorkea." AVO T ( mieluummin oisin ylikorkeudesta ehkä HYLyn ottanut kuin T:n, mut hyvä näin kuiten)

Ja Putin: " Musta ruskein merkein. Keskikokoa kookkaampi. Mittasuhteiltaan oikea. Voimakastyyppinen. Komea pää. Erinom. runko ja raajaluusto. Vahva raajaluusto. Hyvä turkki. Oikea-asentoinen häntä liikkeessä. Kevyt joustava liike. Miellyttävä luonne." VAL ERI1 PU1 VSP

 

Pizza painaa edelleen pötsissä ja unihiekka silmissä, vois melkei raahautua petiin.