Eilen lähettiin aamupuolella meitin porukan ( mie, Peder Rabbidddd-apukäsimies, Iina, Otto, Eki ja Puti) kans ajelemaan Jyväskylään, Rantasipi Laajavuoreen. Eilen oli tokot, illalla syyskokous ja tänään Lappalaiskoirat ry:n syyserkkari. Kävin illalla istumassa kokouksessa, vaikka kymmentä vaikka kuus olin vielä lenkille lähdössä, äkkiä piti kipittää vaihtaan vaatteet ja kokoukseen. Saatiin uus puheenjohtajakin, vaikka ei aivan helpolla. Ei se taida puheenjohtajuus ollakaan niin haluttua kauraa kuin vois kuvitella olevan!?

Tänään erkkarissa mulla oli ilmoitettuna kumpikin koira Juha Kareksen arvosteltavaksi. Kares olikin meille uus tuttavuus, mut osoittautui mukavaksi tuomariksi, joka ääneen kertoi jokaisesta koirasta plussat ja miinukset tietoa janonneelle yleisölle. Mukavaa!

Ekille AVOimesta luokasta T, se kauan odotettu, nyt se saatiin! :D Arvostelu kuuluu näin: " Kookas, pitkäkarvainen, hieman vierasilmeinen uros. Kaareva kuononselkä. Hyvä purenta, kauniit silmät. Vahva kallo. Jämerä luusto. Turhan raajakas kokonaisvaikutelma. Sopusuhtaisesti kulmautunut takaa. Liikkuu reippaasti ja maatavoittavasti, ahtaasti takaa. Korkea häntä."

Putille VALioluokasta ERI: " Liikkeessä parhaimmillaan oleva, kookkaampi, linjakas uros. Hyvä kuono ja purenta. Riittävä kallon voima, hyvät korvat. Erinomainen lapa. Hyvä rintakehän pituus, mutta saisi olla kaareutuneempi. Sopiva luusto. Sopusuhtaisesti kulmautunut takaosa. Maatavoittavat erinomaiset liikkeet. Esitetään hyvin."

Meitin nössöPuti alkoi öykkäröimään kehässä, murmur! Edessä ollut Halla-miekkonen räsähti Putille vaik me koitettiin väliä pitää, ja tokihan Putin piti vastata ja homma jäi kytemään. Oli tosissaan kummallista olla kehässä kurkkupörinää pitäneen tessun kanssa! No, jotakuinkin kunnialla selvittiin, jäi vaan nää kaks pärrääjää räjähtävän luonteen omaavaa sijoittumatta valioluokassa ja hyvä niin. Tai siis ainakin voin noin sano Putin puolesta :)

Lähettiin heti ajelemaan kotiin kun sain Putin arvostelun. Keli oli syyserkkarille tyypillisen kolea ja märkä, mullakin oli farkut melkei polvia myöten kurassa. Kotisalla oltiin puol viiden aikaan, saunottiin, ja syötiin, voin sanoo että sen jälkeen oli kersat valmiita unille, kuin myös minäkin kohta. Mukava reissu kuiten, ehkä eniten parhainta oli se, että hotellissa sai aamupalan jonka eteen ei tarvinnut itse tehdä mitään, muuta kuin kantaa safka pöytään ja pistellä sitä ääntä kohden! Aijai, luksusta! Tuosta ilosta vois maksaa useamminkin!

Ja terviiiisii vaan porukalle, oli kiva nähdä!

Sinne häkkimestaan kiitokset lainasta - palautus heti kun mahdollista, ja yritän muistaa "maksun"! ;)

 

Putin kuva: Marja Koskio

a:

Alempi Putin kuva: Henna Siirtola

 

Muuta sälää..

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Huomenna Leesian ensimmäisestä astutuksesta 5 viikkoa. Maha kasvaa!!! Oijoijoi, kyl mun piti tätä ilouutista hehkuttaa reissussakin, vaikka lienekö jo kaikki tiesivät. Nooooh, ei vähennä mun tyytyväisyyttä ja onnea ja ihkutusta :D Pentuja!